De initiatiefnemers van Windpark Caprice

Caprice Baksteen
Steenfabriek Huissenswaard, handelend onder de naam 'Caprice Baksteen' onderneemt duurzaam: goed sociaal beleid, zorg voor het milieu en gezonde financiën gaan bij Steenfabriek Huissenswaard hand-in-hand. Jaarlijks moet Steenfabriek Huissenswaard aangeven wat de mogelijkheden zijn voor verduurzaming binnen het bedrijf. In het onderzoek naar opwekken van duurzame energie kwam windenergie als beste alternatief naar voren, met de mogelijkheid om twee windmolens op haar terrein te plaatsen. Een uitstekende manier om bij te dragen aan verduurzaming!

Renewable Energy Factory (REF)
Het team van renewable factory timmert al jaren aan de weg als ontwikkelaar van zonne- en windprojecten in Nederland en Marokko. renewable factory realiseerde de afgelopen jaren 17,5MW aan windparken in Nederland. Op dit moment zit 47 MW in de bouwfase, is 48 MW vergund en is er circa 800 MW aan windenergie in ontwikkeling, naast 100 MW aan zonneparken.

  • MW staat voor Megawatt, een maat voor het vermogen van energiebronnen. De windmolens die op dit moment op land worden gebouwd hebben een vermogen van 3 tot 7,5 MW.